Voorbij, voorbij, o en voorgoed voorbij…
J.C. Bloem (1887-1966), Herinnering

Hier kun je masterclasses en cursussen bekijken die Dactylus eerder heeft georganiseerd.
Gemiste kansen… Kijk toch vooral naar nieuwe kansen! Je vindt ze onder Aanbod.

 

Lidewijde Paris gaf 24 november de masterclass Schrijven leren door lezen. Ze vertelde over lezen als sleutel tot goed schrijven en hoe je lezen in kunt zetten bij schrijfoefeningen. 

 

 

 

 

 

Hans en Monique Hagen gaven op 27 oktober de masterclass Ik zoek een woord. Met een koffer vol spulletjes en spelletjes lieten zij zien wat je met gedichten en versjes in de klas kunt doen.

 

 

 

Ted van Lieshout gaf op 29 september 2017 de masterclass Schrijven over familie. Feit of fictie? Hij vertelde over autobiografisch schrijven en over hoe waar dat moet/mag zijn.

 

 

 

Sieneke de RooijSieneke de Rooij gaf op 18 februari 2017 de masterclass Feedback geven en ontvangen en liet de deelnemers ervaren hoe rijkgeschakeerd de begeleiding van het feedbackproces in schrijfcursussen kan zijn.

 

 

 

Nicolien Mizee nam schrijfdocenten op 27 januari 2017 mee in de kunst van het schrijven over emoties. De masterclass had de titel: Laat de darmen eruit.

 

 

 

Ester Naomi Perquin; Dactylus; docent creatief schrijven; schrijfdocent

Ester Naomi Perquin opende het seizoen op 24 september 2016 met de masterclass Alledaagsheid:  schrijven over kleine voorvallen en grote gevolgen.

 

 

 

Op 10 juni 2016 wijdde Loesje de schrijfdocenten in in de kunst van korte puntige teksten schrijven: Schrijven met Loesje.


portret Henk Houtzager 1 kleinMargriet van Bebber 
gaf in februari t/m april 2016 de driedaagse cursus Dichten Durven Doen over lesgeven met poëzie.

 

 

 

 

Mathys masterclass schrijven met smaak DactylusKathy Mathys verwende op 11 december 2015 haar cursisten met geur en smaak in de masterclass SMAAK!

 

 

 

 

Geest Simonvd 084 ChrisvanHoutsSimon van der Geest gaf op 30 oktober 2015 een masterclass over het gebruik van de Grote Klassieken als basis voor moderne teksten in Schrijven met de Klassieken.

 

 

 

Snijders door Vincent MentzelA.L. Snijders vermaakte op 25 september 2015 een grote groep liefhebbers van het ZKV (zeer korte verhaal) met een levendige lezing over de ins en outs van dit genre, een uitvinding van zijn hand, in de masterclass Het verhaal achter het ZKV.

 

Sieneke de Rooij gaf docenten van de Schrijversacademie een training in feedbackvormen (18 september 2015 ).

Els Kloek, foto Stefan Verstraaten

Els Kloek leerde de deelnemers de fijne kneepjes voor teksten in historische context in de masterclass Hoe schrijf ik geschiedenis; 13 maart 2015.

 

 

 

José FranssenJosé Franssen gaf op 28 november 2014 de masterclass Werken met levensverhalen is werken in een grensland, autobiografisch schrijven tussen creativiteit en therapie.

 

 

 

Margriet van Bebber en Sieneke de Rooij gaven docenten Nederlands de dubbelworkshop Leesplezier door schrijfplezier en vice versa op de Dag van het Literatuuronderwijs, 11 november 2014.

Dactylus Frans van der ReepFrans van der Reep verzorgde de workshop Wie wil glimmen, moet poetsen op de conferentie Kunst van Veranderen van het LKCA op 6 november 2014.

 

 

 

Renate DorresteinRenate Dorrestein opende Dactylus met de masterclass Het begin op 19 september 2014.