We hebben een nieuwe datum voor de masterclass die vanwege de treinstaking op 9 september niet kon doorgaan. Misschien kon je toen niet en 21 oktober wel!

Masterclass: hoe schrijf je een column die aankomt?

In deze masterclass zoeken we naar het geheim van een goede column. Dat kan een grappig, vlijmscherp, geselend, ontroerend of melancholiek stukje zijn, maar een goede column onderscheidt zich altijd van de rest van de krant of website doordat het een persoonlijk stuk is, dat de lezer in het hoofd of het hart wil raken. We zullen briljante columns analyseren: waardoor overtuigen die? Is het de stijl, de opbouw, de woordkeus, de ironie, de pointe? Wat werkt wel en wat niet? De deelnemers gaan ook aan de slag. Ze schrijven, in etappes, deze middag zelf een column, waarop zij feedback krijgen van de docent en de deelnemers.

direct inschrijven

Praktische informatie masterclass

  • Voor wie: docenten creatief schrijven, schrijvers en voor iedereen die schrijfworkshops en – cursussen geeft
  • Datum en tijd: vrijdag 21 oktober 2022, 14:00 – 17:00 uur (inloop 13:45 uur)
  • Locatie: Het Eemhuis, Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort. Op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Parkeergarage Eemplein.
  • Prijs: € 88 incl. btw (€ 72,72 excl. btw)

Over Aleid Truijens

ALEID TRUIJENS is journalist en schrijver. Zij studeerde Nederlands en gaf schrijfonderwijs aan de School voor Journalistiek en de Schrijversvakschool.  Zij heeft een wekelijkse column in de Volkskrant en schrijft voor die krant met name over literatuur en onderwijs. Ze publiceerde twee romans: Geen nacht zonder (2004) en Vriendendienst (2007), twee essaybundels over onderwijs en twee biografieën: Geluk kun je alleen schilderen – F.B. Hotz, het leven (2011) en Leven in de verbeelding – Hella S. Haasse 1918-2011 (2022).

direct inschrijven