Alle masterclasses en cursussen zijn uitgesteld tot na de zomer. Onze locatie Het Eemhuis in Amersfoort is i.v.m. Corona voorlopig gesloten t/m 31 maart en het is nog onbekend wat er daarna gaat gebeuren.

Wie al heeft ingeschreven en betaald, krijgt de bijdrage teruggestort. Zodra de nieuwe data bekend zijn, kun je weer opnieuw inschrijven. We houden je op de hoogte via deze site en de nieuwsbrief. Meld je daarvoor aan via de knop aan de rechterkant op deze pagina.

Dialogen vormen een onmisbaar onderdeel bij het schrijven van een verhaal of roman. Je trekt de lezer in de situatie, je kunt er veel informatie in kwijt en de verhaalpersonages krijgen kleur. Sterker nog, door hun manier van praten raak je als lezer extra betrokken en wil je weten hoe het verhaal afloopt. Maar hoe zorg je ervoor dat een dialoog effectief blijft en niet te vertragend werkt in een verhaal?

Peet van Duijnhoven is al meer dan 25 jaar docent creatief schrijven met een fascinatie voor dialogen. Ze ontwikkelde schrijfopdrachten voor haar cursisten om:
– personages op een natuurlijke manier te laten praten
– informatiedump in een gesprek te vermijden
– te spelen met kleine en grote krachtmetingen in een relatie
– een dialoog betekenisvol in te zetten, oftewel bij laat dragen aan de ontwikkeling van het verhaal

“Als ik zo iemand hoor praten, dan weet ik genoeg.

In deze masterclass dialogen

geeft Peet van Duijnhoven enkele korte schrijfopdrachten om de werking van een dialoog te ervaren op personage-, op situatie- en op verhaalniveau. Aan het einde van de masterclass krijgt iedereen een lijst van meest voorkomende valkuilen en een lijst van verbetertips.

Praktische informatie masterclass

• Voor wie: docenten creatief schrijven, levens- en familieverhalen, schrijvers en journalisten, schrijfcoaches, voor iedereen die schrijfworkshops en – cursussen geeft
Datum en tijd: vrijdag 17 april 14:00 – 17:00 uur (inloop 13:30 uur)
Locatie: Het Eemhuis, Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort. Op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Parkeergarage Eemplein.
Prijs: € 88 incl. btw (€ 72,72 excl. btw)

Over Peet van Duijnhoven

Peet van Duijnhoven is docent schrijven, theatermaker en werkzaam in de kunsteducatie.
Bij al haar werk en alle opleidingen die ze volgde, spelen verhalen een grote rol.
Haar liefde voor de dialoog begon op de theaterschool Artez, Daarna ging ze naar de Schrijversvakschool (specialisatie toneelschrijven), de Docentenopleiding voor Creatief Schrijven en de Scriptschool. Ze schreef mee aan publicaties over creatief schrijven zoals ‘Leren schrijven Leren’, ‘Eerst het verhaal’ en ‘Schrijft ’t voort’. Peet geeft schrijfcursussen bij De VAK, centrum voor de kunsten in Delft en bij Crea in Amsterdam. Met regelmaat wordt ze gevraagd voor schrijftrainingen aan filmers.
Samen met Dorothée Albers is Peet de nieuwe hoofddocent van de vijfde Basisopleiding Docent Creatief Schrijven van Dactylus.
Meer over Peet vind je op haar website en op LinkedIn.