Spoken Word is een niet meer weg te denken eigentijdse literaire kunstvorm, die vooral  – maar niet alleen – jongeren erg aanspreekt. In deze masterclass krijg je van spoken-word-artiest Elten Kiene korte en interactieve schrijfoefeningen. Spelenderwijs zet je je gedachten, beelden en gevoel om in Spoken Word. En natuurlijk gaat het ook om de performance van je tekst. Een uitgelezen kans om je schrijfdocentschap te updaten!

Spoken word is de kunst om de woorden van het papier te halen en ze tot leven te brengen. Spoken word is bam, in your face. Direct, verstaanbaar, gericht op het publiek, op de toehoorders. Spoken word is een ware performance, waarin niet alleen de tekst, maar ook ritme, tempo, mimiek, beweging, intonatie en de interactie met het publiek een rol spelen. Het is een manier om de wereld te bezien en een rechtstreekse en krachtige manier om je stem te laten horen.’, aldus Babs Gons in ‘Hardop – spoken word in Nederland’.

direct inschrijven

Praktische informatie masterclass

  • Voor wie: docenten creatief schrijven, docenten Nederlands en drama, schrijvers en iedereen die schrijfworkshops en – cursussen geeft
  • Datum en tijd: vrijdag 20 januari 2023, 14:00 – 17:00 uur (inloop 13:45 uur)
  • Locatie: Het Eemhuis, Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort. Op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Parkeergarage Eemplein.
  • Prijs: € 88 incl. btw (€ 72,72 excl. btw)
  • Vergeet niet een aanvraag te doen voor een bijdrage van 1/3 van de kosten voor deze masterclass bij Werktuig PPO.

Over Elten Kiene

Elten Kiene is spoken word-artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Hij is mede-oprichter van het platform Woorden Worden Zinnen en maakte deel uit van hiphopcollectief Brandwerk.

Het samenbrengen van verschillende werelden met woordkunst als belangrijkste instrument loopt als een rode draad door al zijn werkzaamheden. In 2020 kreeg hij de Cultuurprijs Zuid-Holland van het Prins Bernhard Cultuurfonds omdat hij met literaire programma’s een breed publiek weet aan te spreken en het beste uit jonge poëzieperformers weet te halen.

Met Brandwerk stond hij op vele podia, onder andere in het voorprogramma van Great Minds (Winne, Sticks, Jiggy Djé en Dokter Moon). Ook trad de groep, onder contract bij het label Neerlands Dope van rapper Akwasi, op voor de Koninklijke familie. Als spoken word-artiest heeft Elten vele podia betreden, onder andere bij Poetry International, Mensen Zeggen Dingen en Crossing Border Festival.

direct inschrijven