Goed schrijfonderwijs begint bij docenten die zichzelf en hun vak serieus nemen. Ester Naomi Perquin

Wij ondersteunen Dactylus. Klassiek vakmanschap in moderne training is van wezenlijk belang voor bevlogen Docenten Creatief Schrijven. Wij zijn voor een goede start voor schrijfdocenten op weg naar kunsteducatie met kwaliteit. En wij geloven in een aanbod dat ervaren docenten de kans geeft hun kennis fris en actueel te houden.
Renate Dorrestein, Bart Moeyaert, Simon van der Geest, Wies Rosenboom, Cees van der Pluijm

Renate DorresteinRenate Dorrestein, schrijver en schrijfdocent

‘Als je adequaat gereedschap krijgt aangereikt, kun je je concentreren op het ontwikkelen van een eigen stem en een eigen handschrift. Een aankomende meubelmaker schiet ook niet op als hij alleen maar de beschikking krijgt over een zaag en als niemand hem wijst op het bestaan van beproefde houtverbindingen.’
(* uit: Het geheim van de schrijver)
Renate Dorrestein overleed op 4-5-2018. Wij zullen haar missen.

Bart_Moeyaert_©_Dries_LuytenBart Moeyaert, schrijver en schrijfdocent

Het klinkt alsof ik een goede schrijfopleiding als Dactylus samenvat in veel te weinig woorden, maar toch denk ik dat ik niks vergeet: er wordt beter en breder gekeken (en bijgevolg wordt er meer gezien).
((c) Foto Dries Luyten)

 

SiGeest Simonvd 084 Cchrisvanhoutsmon van der Geest, jeugdboekenschrijver en toneel(schrijf)docent

Ik heb zelf ervaren hoe inspirerend de hoofddocenten van deze opleiding kunnen lesgeven: ze weten de snaar te raken die je eigen talent en creativiteit doet zinderen. Ik steun deze academie omdat ik hoop en verwacht dat ze die zindering doorgeven aan hun studenten en cursisten.
((c) Foto Chris van Houts)

WWies Rosenboom LKCA Lilian van Rooijies Rosenboom, hoofd Amateurkunst, LKCA

Het is een goede zaak dat er meer opleidingen komen voor schrijfdocenten. Creatief Schrijven kun je leren van goed opgeleide docenten.
(* Het LKCA is het Landelijk Kenniscentrum voor Cultuureducatie en Amateurkunst. (c) Foto Lilian van Rooij)

 

Cees van der PluijmCees van der Pluijm, schrijver en docent

Talent voor schrijven heb je of heb je niet. Het vermogen dat talent te ontwikkelen, het effectief te benutten en teksten te schrijven die vakkundig, boeiend, persoonlijk en vernieuwend zijn, kun je ontwikkelen. Bekwame docenten en ervaren schrijvers weten hoe jij  jouw schrijverschap uniek kunt maken, je schrijfproces kunt vergemakkelijken en je eigen werk kunt verbeteren door het vergroten van je inzicht en technische vaardigheden.
(* auteur van het handboek
Schrijven van gedichten en verhalen en docent aan de full-time schrijfopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)
Cees van der Pluijm overleed op 14 -12-2014. Wij zullen hem missen.