Online cursus

Specialisatie en deskundigheidsbevordering voor schrijfdocenten

Een driedaagse cursus waarin je leert steviger in je eigen dichtschoenen te staan en met overtuiging te kunnen lesgeven in gedichten schrijven. Hoe bouw je een dichtcursus op; welke werkvormen gebruik je; welke voorbeeldgedichten en andere leermiddelen kies je en hoe begeleid je het feedbackproces?

“Puur poëzieplezier bij mijzelf en mijn cursisten!

Inhoud van de driedaagse cursus De Didactiek van Dichten

Een schrijfdocent is veelal een beginnende dichter en heeft vaak een grote aarzeling om les te geven in gedichten schrijven. Vreemd, want je hoeft ook geen groot columnschrijver of korte-verhalenschrijver te zijn, om wel goed les te kunnen geven in die genres. Met deze cursus zorg je dat je de basis beheerst van zelf gedichten schrijven en van de didactiek van gedichten schrijven. De werkwijze is ‘al doende zelf ervaren’. Je schrijft gedichten; leert de belangrijkste poëtische elementen kennen en toepassen; leert dichtvormen en dichtgenres kennen en toepassen; didactische werkvormen en feedbackvormen inzetten. Na de cursus kun je met overtuiging zelf lesonderdelen met poëzie uit te voeren of zelfs een complete dichtcursus aanbieden.

Praktische informatie cursus

  • Docent: Margriet van Bebber
  • Voor wie: schrijfdocenten die de basis van gedichten schrijven willen beheersen en met overtuiging poëzielessen willen geven
  • Datum en tijd: zaterdag 29 mei; 12 juni; 26 juni 2021 10-16 uur. We werken online in drie blokken van ± 1,5 uur met twee ruime pauzes.
  • Locatie: vooralsnog online. Mocht corona fysieke bijeenkomsten in Amersfoort mogelijk maken, dan overleggen we met de deelnemers
  • Prijs: € 444 incl. btw (€ 366,94 excl. btw)
Direct inschrijven

Over Margriet van Bebber

Dichter, schrijfdocent, directeur en opleider van Dactylus | academie voor schrijfdocenten. Ze organiseert al 25 jaar alle soorten schrijfcursussen en projecten met volwassenen, kinderen en jongeren: creatief schrijven, gedichten, korte verhalen, kinderverhalen en -gedichten; levens- en familieverhalen. Ze organiseert schrijfwandelingen, – weekends en – weken in binnen- en buitenland.
Schrijven doet ze het liefst op locatie. Behalve in bloemlezingen en poëziekalenders kom je haar gedichten dan ook tegen op verrassende plaatsen, zoals in de koepel van een schoolgebouw, op bruggen en banken. En op tijdelijke locaties zoals in een gracht in Amersfoort, in de galerie van de Haagse Kunstkring en op palen in de branding van Bergen aan Zee. Voor haar teksten op twaalf bruggen en vier banken in de Harnaschpolder ontving ze de Le Comte juryprijs én publieksprijs 2018.
Meer over Margriet en het Schrijfbedrijf.

Direct inschrijven