Hoe ontwerp je een wandeling door stad of streek met schrijversogen en –oren? Hoe laat je je inspireren door de locatie; door schrijvers, dichters, kunstenaars die je voorgingen? Hoe zet je literaire en horacaspots, bezienswaardigheden en de geschiedenis in voor je schrijfwandeling? Welke schrijfopdrachten verbind je daaraan? Hoe werf je deelnemers? Na het delen van praktijkvoorbeelden ontwerp je een schrijfwandeling in een stad of streek die je goed kent.

“Alsof ik mijn stad nu pas voor het eerst zag!

In de tweedaagse cursus De Schrijfwandeling

Op dag 1 vertelt Margriet over soorten schrijfwandelingen [locaties als steden, natuurgebieden of erfgoed- en museale locaties; thema’s en onderwerpen; live begeleid of online] en deelt de ervaringen uit haar eigen schrijfwandelpraktijk. Aan de hand van praktische [schrijf]oefeningen maak je een eerste opzet voor een schrijfwandeling die je zelf wilt aanbieden.
Op dag 2 wisselen we de in de tussentijd ontworpen schrijfwandelingen uit, bespreken die en zetten de puntjes op de i, zodat je ermee aan de schrijfwandel kunt gaan.

Direct inschrijven

Praktische informatie cursus

Voor wie: iedereen die schrijfwandelingen organiseert of daarmee wil beginnen:
docenten creatief schrijven, levens- en familieverhalen, schrijvers en journalisten.
Datum en tijd: zaterdag 15 februari en 14 maart 10:00 – 16:00 uur
Locatie: Het Eemhuis, Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort. Op loopafstand van station
Amersfoort Centraal. Parkeergarage Eemplein.
Prijs: € 229 incl. btw (€189,26 excl. btw)

Over Margriet van Bebber

Margriet van Bebber is dichter-schrijver en schrijfdocent. Of zij nu zelf schrijft of lesgeeft: haar hart ligt bij schrijven op locatie. In samenwerking met collega-docenten of solo organiseert zij schrijfwandelingen en schrijfreizen in binnen- en buitenland. Schrijfwandelingen ontwierp zij in steden [o.a. Delft en Utrecht], natuurgebieden [o.a. Bos Birkhoven op de Utrechtse Heuvelrug, De Manteling bij Oostkapelle] en in Nationaal Monument Kamp Amersfoort. In 2014 verbleef zij op uitnodiging een maand in een writer’s residence bij een UNESCO biosfeerreservaat in Finland. Meer over Margriet en het Schrijfbedrijf.

Direct inschrijven