Goed schrijfonderwijs begint bij docenten die zichzelf en hun vak serieus nemen. Ester Naomi Perquin

 

Voortraject Basisopleiding 2018-2019
Je hebt je aangemeld of belangstelling getoond voor de Basisopleiding Docent Creatief Schrijven 2018-2019. Hoe kun je de periode in aanloop naar de opleiding nuttig en efficiënt besteden?
Maanden wachten betekent niet maanden stilzitten. In de aanloopperiode kun je zelf veel doen om je voor te bereiden op het studiejaar dat je wilt aangaan. Vanuit Dactylus ondersteunen wij je met een paar gerichte acties om het jaar zinvol te vullen. Daarvoor bieden we je dit voortraject aan.

Praktische informatie
Individueel adviesgesprek:
gesprek van een uur met Dactylusdocent Sieneke de Rooij, gevolgd door een advies op maat.
Introductiemiddag: workshops door Dactylusdocenten, informatie, kennismaking, uitwisseling en ruimte voor vragen.
Datum: Zaterdag 20 januari 2018 van 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Delft vlakbij station – exacte locatie volgt zodra je je hebt ingeschreven
Prijs voortraject (adviesgesprek + introductiemiddag): € 175 incl. btw (€ 144,62 excl. btw); bij definitieve deelname aan de Basisopleiding 2018-2019 krijg je € 100 incl. btw (€ 82,64 excl. btw) korting op de studiekosten.

• NB: het voortraject is geen garantie op toelating tot de Basisopleiding. Vanaf januari 2018 gaat de intakeprocedure van start. Pas als je die hebt doorlopen en definitief bent toegelaten, ben je student.

Wat biedt het voortraject?
Individueel adviesgesprek
Stap 1: Een inventarisatie van je sterke kanten en van de zaken die je als aankomend schrijfdocent verder wilt ontwikkelen, afhankelijk van de kennis en ervaring die je al in huis hebt.

Advies op maat
Stap 2: Je ontvangt een advies op maat over de stappen die je kunt nemen: bijvoorbeeld het ontwikkelen van je eigen schrijverschap in andere genres dan je al beoefent, schrijfcursussen volgen, lezen over schrijven en lesgeven in schrijven, of een kijkstage volgen bij een schrijfdocent. Je ontvangt een leeslijst met vakliteratuur over schrijven en lesgeven in schrijven.

Introductiemiddag
Stap 3: Op 20 januari 2018 organiseren wij een introductiemiddag, waarop de docenten informatie over de opleiding geven. Er staan een of twee workshops op het programma (afhankelijk van de groepsgrootte). De dag dient ook voor kennismaking en uitwisseling met toekomstige collega-studenten en er is ruimte voor vragen.
Na deze momenten van begeleiding neem je het slot van je voorbereiding ter hand. Je werkt verder zelfstandig toe naar de intake voor de opleiding (gepland voorjaar 2018).

Wil je het voortraject meemaken? Van harte welkom – meld je hier aan: info@dactylus.info