2A KILA VAN DER STARRE – WOORDEN TEMMEN

Hoe voer je een gesprek over een gedicht? En hoe gebruik je een gedicht om tot zelfgeschreven poëzie te komen? Dat zijn de twee belangrijkste vragen die zowel in de poëzie-doe-boekenreeks woorden temmen als in de workshop van Kila van der Starre worden beantwoord. Je gaat aan de slag met de typen vragen die je kunt stellen over gedichten en de typen schrijfoefeningen die je kunt koppelen aan het lezen van en praten over bestaande poëzie.

Poëzie-doe-boekenreeks woorden temmen
Deel I: 24 uur in het licht van Kila&Babsie (€ 20,55) (11 jaar en ouder). Deel II: Van kop tot teen met Charlotte Van den Broeck en Jeroen Dera (€ 24,55) (14 jaar en ouder).
10% korting en geen verzendkosten (binnen Nederland en België) bij aanschaf van een of beide boeken tijdens de Inspiratiebeurs van Dactylus.

Kila van der Starre is literatuurwetenschapper, poëziecriticus en docent creatief schrijven. Begin 2021 promoveerde ze aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift Poëzie buiten het boek. De circulatie en het gebruik van poëzie. Samen met Babette Zijlstra gaf ze in 2018 het eerste boek uit in de poëzie-doe-boekenreeks woorden temmen, met de titel 24 uur in het licht van Kila&Babsie. In 2020 verscheen het tweede deel, Van kop tot teen met Charlotte Van den Broeck en Jeroen Dera, waarvoor Kila redactie- en marketingwerk verzorgde namens uitgeverij grange fontaine.
Foto: Eva Bours

 

2B EVELINE BROEKHUIZEN  – DE MOED OM TE SCHRIJVEN

Creatief schrijven lukt pas echt als je los van alle regeltjes je eigen toon ontdekt. Dat doe je natuurlijk door veel te oefenen, maar ook door naar je innerlijke stem te luisteren. In het kaartendeck De moed om te schrijven komen deze vaardigheden samen.

In deze workshop laat schrijfcoach Eveline Broekhuizen zien dat je veel meer kan met een kaartendeck dan alleen een kaartje trekken ter inspiratie. Leer hoe je telkens een laag dieper gaat met de teksten en schrijfoefeningen die bij elk kaartje horen en ontdek hoe je een verhaalstructuur kan neerzetten met behulp van een kaartlegging.

De moed om te schrijven – kaartendeck voor schrijfinspiratie
€ 29,95 Korting: gratis verzendkosten

Eveline Broekhuizen (1983) begeleidt coaches en ervaringsdeskundigen die een boek schrijven. Ze heeft ruim 12 jaar ervaring in het boekenvak. Met haar kennis en intuïtie helpt ze schrijvers de rode draad te ontdekken en de motivatie vast te houden. Zodat ze een boek schrijven dat impact maakt en de lezer raakt.