Alledaagsheid voor beginners en gevorderden

masterclass door Ester Naomi Perquin

Hoe lukt het een columnist om telkens weer een onderwerp te vinden? Waar haalt de dichter zijn woorden vandaan? Waar eindigt de anekdote en begint het verhaal?

Ester Naomi Perquin, dichter, radiomaker bij de VPRO en oud-columnist voor onder meer de Groene Amsterdammer en NRC Rotterdam, geeft een Masterclass Alledaagsheid. Over kleine voorvallen en grote gevolgen. Over het breken van wetten en het slaan van piketpaaltjes.

Met treffende voorbeelden uit de praktijk en schrijfopdrachten die direct door de deelnemers toe te passen zijn, cirkelt ze rond het wezen van schrijverschap: het veroveren van de verbeeldingsruimte. Schroomvallig of bluffend, met grote gebaren of fluisterzinnen. Een masterclass voor iedereen die wel eens een argeloze voorbijganger is geweest.

 schrijven over kleine voorvallen en grote gevolgen

Praktische informatie masterclass

  • Docent: Ester Naomi Perquin
  • Voor wie: schrijfdocenten en [school]schrijvers die met groepen werken
  • Datum en tijd: zaterdag 24 september 2016 van 13 tot 16 u; inloop vanaf 12.30 u
  • Locatie: het Eemhuis; Eemplein 75, Amersfoort. Zie: Googlemaps (Ca. 10 minuten lopen vanaf NS Station Amersfoort; Parkeren kan in de parkeergarage Eemplein onder het Eemhuis.)
  • Prijs: € 88 incl. btw (€  72,72 excl. btw)
Direct inschrijven

Masterclass voor schrijfdocenten en [school]schrijvers die met groepen werken.

Ester Naomi Perquin groeide op in Zeeland en woont sinds dertien jaar in Rotterdam. Ze volgde schrijfonderwijs in Amsterdam en werkte vier jaar als gevangenisbewaarder om dat te kunnen betalen. In 2007 debuteerde zij bij Uitgeverij van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. In 2009 volgde Namens de ander.
Voor haar werk ontving ze onder meer de Liegend Konijn Debuutprijs, de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs. Ze draagt met regelmaat voor op festivals en in binnen- en buitenland. Begin 2012 verscheen haar bundel Celinspecties, die werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013.

Perquin schrijft naast gedichten ook essays en korte verhalen, geeft workshops en masterclasses en was jarenlang columnist voor De Groene Amsterdammer. Ze co-presenteerde en -programmeerde de afgelopen jaren De Nacht van de Poëzie in Utrecht, schreef radioverhalen voor de VPRO en leverde bijdragen aan onder meer De Gids, Trouw en NRC Handelsblad. Vanaf maart 2015 is zij de vrijdagnacht-presentator van het VPRO programma Nooit meer slapen op Radio 1.

http://www.esternaomiperquin.nl

Foto: Sander Vermeer