Alle masterclasses en cursussen zijn uitgesteld tot na de zomer. Onze locatie Het Eemhuis in Amersfoort is i.v.m. Corona voorlopig gesloten t/m 31 maart en het is nog onbekend wat er daarna gaat gebeuren.

Wie al heeft ingeschreven en betaald, krijgt de bijdrage teruggestort. Zodra de nieuwe data bekend zijn, kun je weer opnieuw inschrijven. We houden je op de hoogte via deze site en de nieuwsbrief. Meld je daarvoor aan via de knop aan de rechterkant op deze pagina.

Zie je jezelf als een docent die ook schrijft of als een schrijver die ook lesgeeft? Of kost het je geen enkele moeite om afwisselend je schrijvers- of je docentenpet te dragen?
In deze masterclass aandacht voor beide rollen. Is er sprake van een constructief evenwicht of van een gespannen verhouding? Van concurrentie of van vruchtbare kruisbestuiving? Hoe ziet voor jou de ideale rolverdeling eruit?
Kunnen we een voorbeeld nemen aan bekende schrijvers en wat kunnen we van elkaar leren? Deelnemers zullen onder meer ervaringen uitwisselen door middel van speeddaten.

“De combinatie van schrijven en doceren is voor mij bijzonder vruchtbaar. Je bent gedwongen nauwkeurig onder de loep te nemen wat je doet en waarom, wanneer je kennis over het vak wil overdragen. Dat levert een interessante kruisbestuiving op: het doceren beïnvloedt mijn schrijven en omgekeerd. Bovendien is schrijven een eenzame en doceren een sociale aangelegenheid. Die afwisseling bevalt mij heel goed.”

 

Praktische informatie masterclass

Voor wie: docenten creatief schrijven, schrijvers en journalisten, schrijfcoaches, iedereen die schrijven en lesgeven combineert
Datum en tijd: vrijdag 5 juni, 14:00 – 17:00 uur (inloop 13:30 uur)
Locatie: Het Eemhuis, Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort. Op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Parkeergarage Eemplein.
Prijs: € 88 incl. btw (€ 72,72 excl. btw)

Over Dorothée Albers

Dorothée Albers is schrijver en sinds 2011 werkzaam als docent en trainer creatief schrijven en schrijfcoach. In september 2018 verscheen haar romandebuut Zeemansgraf voor een kort verhaal bij uitgeverij Cossee. De Duitse vertaling verschijnt in februari 2020. Komend najaar zal ook haar poëziebundel Het gras van de donderdag; gekleurde verzen het licht zien. Samen met Peet van Duijnhoven is Dorothée de nieuwe hoofddocent van de vijfde Basisopleiding Docent Creatief Schrijven van Dactylus.
Meer over Dorothée  op Woordwaterval.