Lesgeven met een combinatie van schrijven en vormgeven, tekst en beeld.

Art Journaling is wereldwijd razend populair. De geïllustreerde dagboeken doen vaak denken aan oude schoolagenda’s. Je maakt alles zelf en mag alles: o.a. knippen, scheuren, plakken, tekenen, kalligraferen, kleuren, stempelen en schrijven.

In de masterclass delen de docenten hun ervaringen met de cursus art journaling die zij ontwikkelden, waarin tekst en beeld gelijk opgaan.
Deelnemers aan de masterclass krijgen een cursusopzet mee voor acht gecombineerde lessen.

Met Art Journaling ben je weer een spelend kind, rebelse     

puber én creatieve volwassene tegelijk!

Praktische informatie

  • Specialisme: Art Journaling – een combinatie van schrijven en vormgeven
  • Docenten: Margriet van Bebber en Hanneke Lameijer
  • Voor wie: docenten creatief schrijven en beeldend*; leerkrachten en docenten in basis- en voortgezet onderwijs; (school)schrijvers die met groepen werken; begeleiders van levens- en familieverhalen
    *schrijfdocenten die beeldend handig zijn; beeldende docenten die plezier hebben in schrijven; of collega-duo’s die willen samenwerken
  • Duur: een zaterdag van 5 lesuren
  • Datum en tijd: zaterdag 16 november 2019 van 10:00 – 16:00 uur (een uur lunchpauze)
  • Locatie: Eemhuis Amersfoort
  • Prijs: € 147,- incl. btw (121,49 excl. btw). Inclusief cursusopzet voor acht lessen; excl. lunch en consumpties.

Geen Live Love Life of andere cliché-spreuken maar zelfgeschreven en vormgegeven teksten

Direct inschrijven

Wat

Voor de masterclass staat een cursus Art Journal model van acht lessen. Acht inspirerende schrijfopdrachten over de dingen van de dag leiden tot korte zelfgeschreven creatieve dagboekuitingen: van six word stories tot zkv’s, van trioletten tot ikjes.

Bij elke tekstvorm sluit een art-journaltechniek aan: collages, stempels, handlettering, zentangle [droedelen], monogrammen en initialen, tekenen, banners enz.

In de masterclass zijn alle materialen, gereedschappen en uitgewerkte voorbeelden voorhanden. Alle schrijfopdrachten en beeldende technieken worden toegelicht. Zelf schrijf je twee teksten die je ook vormgeeft.

Een cursusopzet voor een complete cursus Art Journal van acht lessen krijg je mee.

Wie

Margriet van Bebber is dichter en schrijfdocent. Haar specialisaties zijn schrijven op locatie en projecten in samenwerking met andere kunstvormen.

Hanneke Lameijer is kalligraaf en schrijfdocent. Haar specialisaties zijn autobiografisch schrijven, haiku-dichten en kalligraferen.

 

Direct inschrijven