Vrijdag 8 april – Yke Schotanus

Moet je muzikaal zijn om een liedtekst te schrijven? Wat maakt een liedtekst goed? Maar ook: hoe begin je? Moet een lied een refrein hebben? Hoe belangrijk is rijm? En: kan ik iemand die liedjes wil schrijven gewoon meenemen in mijn cursus poëzie, of moet ik daar een aparte cursus voor organiseren?

Deze vragen en andere komen allemaal aan de orde. Een interactieve, meanderende masterclass met schrijfopdrachten en college-achtige onderbrekingen, aan de hand van ter plekke gemaakt werk, voorbeelden en vragen.

direct inschrijven

Praktische informatie masterclass

  • Voor wie: docenten creatief schrijven, leraren Nederlands, schrijvers en journalisten, schrijfcoaches, voor iedereen die schrijfworkshops en – cursussen geeft
  • Datum en tijd: vrijdag 8 april 2022, 14:00 – 17:00 uur (inloop 13:45 uur)
  • Locatie: Het Eemhuis, Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort. Op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Parkeergarage Eemplein.
  • Prijs: € 88 incl. btw (€ 72,72 excl. btw)

Over Yke Schotanus

Yke Schotanus is onder andere schrijfdocent, dichter en singer-songwriter. Hij publiceerde onder meer het boek Liedteksten schrijven van cabaret tot rock (Uitgeverij Augustus, 2007), een reeks artikelen over liedtekstschrijvers, liedschrijfboeken, en liedteksten schrijven in Poëziekrant, Trouw en Schrijven Magazine, en een aantal opnamen van eigen werk. Hij promoveerde in 2020 op een proefschrift over de relatie tussen tekst en muziek in een gezongen tekst.

direct inschrijven