Een ochtend over o.a. tarieven, marketing en werving

Als schrijfdocent heb je genoeg deskundigheid in huis over de creatieve kant van het vak. Nieuwe lessen of workshops bedenken gaat je waarschijnlijk makkelijk af. Maar hoe zorg je er nu voor dat je ook de zakelijke kant op orde hebt? Als ondernemer komt er van alles op je af: de Kamer van Koophandel, belastingzaken, het bepalen van je tarieven, marketing en promotie. En hoe zorg je dat je voldoende deelnemers aan je weet te binden.

Maaike zal uitvoerig ingaan op marketing en werving. Geen gladde trucjes, maar jouw eigenheid inzetten om deelnemers of cursisten te werven die bij je passen. We gaan kijken naar je doelgroep en manieren om verbinding met hen aan te gaan (zowel online als offline). Door een klein beetje theorie krijg je inzicht in wat werkt en wat niet, en kun je dit op je eigen manier toepassen. Ook kijken we naar de manier waarop jouw aanbod is opgebouwd, zodat je mensen langer aan je kunt verbinden.

In deze masterclass met afwisseling tussen actief bezig zijn en luisteren, gaan we aan de slag met de belangrijkste zaken die je als ondernemer tegenkomt. Je leert:

  • Welke keuzes je hebt bij de start van je onderneming
  • Hoe het zit met belasting en btw
  • Hoe je je tarieven kunt bepalen voor eigen lessen/workshops, en bij het werken in opdracht
  • Wat er verder nog komt kijken bij starten en draaiend houden van eigen bedrijf
  • Welke marketing-principes je kunt inzetten bij het werven van voldoende deelnemers voor jouw lessen of workshops

Voor deelnemers die verder aan de slag willen met de marketing van hun onderneming, is er de mogelijkheid om met korting deel te nemen aan een online training hierover. Informatie hierover krijg je na de masterclass.

Direct inschrijven

Praktische informatie masterclass

  • Voor wie: docenten creatief schrijven, levens- en familieverhalen, schrijvers en journalisten, schrijfcoaches, voor iedereen die schrijfworkshops en – cursussen geeft
  • Datum en tijd: vrijdag 27 sept 10:00 – 13:00 uur (inloop 9:30 uur)
  • Locatie: Het Eemhuis, Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort. Op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Parkeergarage Eemplein.
  • Prijs: € 88 incl. btw (€ 72,72 excl. btw). Bij de bevestiging ontvang je een kortingscode voor deelname aan de middag-masterclass ‘Schrijven? Jij?’ van Annet Schaap (Lampje). De tweede masterclass kost dan € 66 incl. btw (54,55 excl. btw) in plaats van € 88.

Over Maaike van Steenis

Maaike is schrijver, trainer en coach op het gebied van ondernemerschap in de creatieve sector. Ze geeft trainingen en coaching aan zowel groepen als individuen, en is oprichter van de Academie voor Creatief Ondernemen. Daarnaast geeft ze les in marketing en ondernemerschap aan verschillende kunstvakopleidingen. Ook publiceert ze regelmatig in diverse vakbladen (o.a. Theatermaker, Boekman) en verschenen er opiniestukken van haar hand in verschillende landelijke kranten. In 2017 verscheen haar boek Tussen Kunst en Cash, waarvoor ze 11 succesvolle creatieven interviewde over hun ondernemerschap.

Direct inschrijven