Een nieuwe wereld scheppen, een masterclass over schrijven met verbeelding

Direct inschrijven

Een nieuwe wereld scheppen. Zelfs als je autobiografisch of realistisch schrijft, heb je verbeelding nodig. Je moet een verhaal, gebeurtenissen, personages, huizen met beelden in woorden tot leven weten te brengen. Zolang je verhaal zich in het recente verleden of in het heden afspeelt, heb je houvast aan je eigen ervaringen, waarnemingen, aan foto’s en kun je makkelijk research doen.
Maar wat als je verhaal zich in een verre toekomst of op een andere planeet zich afspeelt? Hoe breng je die wereld en die tijd tot leven zonder dat je alles steeds uitlegt? Hoeveel moet je met de lezer rekening houden, of moet je dat juist helemaal niet? Hoe krijg je je fantasie op gang? Wat zijn de knoppen waaraan je kunt draaien om een nieuwe wereld te scheppen?

Een middag vol uitleg, voorbeelden en korte schrijfoefeningen om je los te weken van het hier en nu.
Deze masterclass heeft een  breder doel: oefening in de verbeelding van de toekomst kan jou en je cursisten helpen bij de rol van de verbeelding in al je literaire schrijven, ook als zich dat in het heden afspeelt.

Praktische informatie masterclass Een nieuwe wereld scheppen

  • Docent: Lidewijde Paris
  • Voor wie: schrijfdocenten, schrijvers die met groepen werken, schrijfcoaches
  • Datum en tijd: Vrijdag 17 mei 2024 van 14.00 tot 17.00 uur
  • Locatie: Het Eemhuis, Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort. Op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Parkeergarage Eemplein.
  • Prijs: € 97 incl. btw (€ 80,17 excl. btw)
    Werk je in de creatieve sector, als werknemer of freelancer, dan kun je een financiële bijdrage aanvragen bij het fonds Werktuig PPO voor professionele ontwikkeling, ook voor de cursussen en masterclasses van Dactylus. Het fonds financiert 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van € 2.000 per jaar.  

Over Lidewijde

Lidewijde Paris gooide na ruim vijfentwintig jaar boekenvak als redacteur en uitgever in 2016 het roer drastisch om. Sindsdien is ze Lees!ambassade en trekt ze door het land met lees!workshops, filmprogramma’s en cursussen om het literaire lezen te promoten. Daarnaast geeft ze schrijftrainingen, bespreekt boeken voor Max Nieuwsweekend en schrijft boeken. Haar Hoe lees ik? is inmiddels een kleine klassieker. Momenteel werkt ze aan Hoe lees ik een film?
Foto: Hans Kleijn

Deze masterclass kan veilig en snel direct afgerekend worden met iDeal of met Bancontact. Na betaling bij je bank word je teruggestuurd naar deze site en is je aanmelding definitief. Lukt het betalen niet, neem dan eerst contact op.

Inschrijven