Renate Dorrestein: Het begin

Renate Dorrestein reikt schrijfdocenten instrumenten aan om cursisten zodanig door ‘het begin’ heen te loodsen dat ze daardoor beter in staat zijn een verhaal met succes te voltooien.

Praktische informatie masterclass

  • De Vloer, AlmereDocent: Renate Dorrestein
  • Voor wie: schrijfdocenten en schrijvers die met groepen werken
  • Duur: 3 uur
  • Datum en tijd: 19 september 2014 van 14 tot 17 u;
    inloop vanaf 13.30 u
  • Locatie: De Vloer, Almere (gemakkelijk bereikbaar met eigen én openbaar vervoer)
  • Groepsgrootte: maximaal 35 personen
  • Prijs: € 65 incl. btw (€ 53,71 excl. btw)
  • Extra: Wij nodigen alle deelnemers uit om na afloop feestelijk het glas te heffen op Het Begin van Dactylus!
Direct inschrijven

Renate DorresteinIn het schrijfonderricht kan nooit genoeg aandacht worden besteed aan ‘het begin’. Bij het openen van een verhaal komt veel meer kijken dan de roemruchte ‘eerste zin’. Hoe zetten we onze verhalen van meet af aan solide op de poten? Waarom is de drie-eenheid van begin, midden en einde zo’n hardnekkig misverstand? En is het vooraf maken van een schema of synopsis nou wel of niet zinvol?

In deze masterclass reikt Renate Dorrestein schrijfdocenten instrumenten aan om cursisten zodanig door ‘het begin’ heen te loodsen dat ze daardoor beter in staat zijn een verhaal met succes te voltooien.

Renate Dorrestein (1954) debuteerde in 1983 met de roman Buitenstaanders. Sindsdien verscheen er vrijwel ieder jaar een nieuwe titel van haar hand, waaronder Het geheim van de schrijver (2000). Op uitnodiging van de CPNB schreef zij bovendien het Boekenweekgeschenk (1997), het Boekenweekessay (2008) en het Luistergeschenk voor de Week van het Luisterboek (2014). Haar werk is in vijftien talen vertaald. Ze vervulde in binnen- en buitenland diverse gastschrijverschappen, waarbij ze creative writing doceerde, en ze verzorgde masterclasses voor onder meer de Schrijversvakschool en Villamedia.
Momenteel werkt ze in opdracht van de gemeente Almere aan een nieuwe roman.

Direct inschrijven