1A MARJA VAN ROSSUM –  SCHRIJFSTARTERS

In Schrijfstarters vind je 101 korte, creatieve opdrachten. Ze nodigen uit om meteen aan de slag te gaan en zo’n 15 tot 20 minuten te schrijven. Ideaal voor wie wil werken aan het opbouwen van een schrijfroutine.

Docenten creatief schrijven en schrijfcoaches kunnen Schrijfstarters gebruiken om hun lessen of workshops te verrijken:

  • de opdrachten doen afwisselend een beroep op het gebruik van de linker- en rechtenhersenhelft;
  • de vier fasen in het leerproces van Kolb zijn ruim vertegenwoordigd;
  • een aantal opdrachten stimuleert het filosofisch denkproces;
  • de opdrachten zijn naar eigen inzicht te koppelen aan specifieke leerdoelen.

Tijdens de inspiratiebeurs maak je kennis met één van de opdrachten; we bespreken met elkaar hoe en waaraan je die zou kunnen koppelen.

Deelnemers kunnen Schrijfstarters bestellen met korting voor slechts €15,00. Inclusief verzendkosten binnen Nederland. Kortingscode: beurs.

Marja van Rossum is docent creatief schrijven, schrijfcoach en vakdocent filosoferen. Ze geeft schrijf- en filosofietrainingen in musea en op scholen, ontwikkelt projecten en lesmateriaal voor de kunst- en cultuureducatie, schrijft blogs, verhalen en gedichten en laat haar creatief denkvermogen graag de vrije loop tijdens het wandelen met de hond.

 

1B KAREN MEIJS – FOTOKAARTEN JAPAN 

De haiku is een populaire dichtvorm die nog steeds veel grote schrijvers inspireert om te dichten. Wist je dat de Japanse dichtkunst veel meer vormen kent? Zo kun je de haiku uitbreiden waardoor een langer gedicht ontstaat. Graag neem ik je digitaal mee op reis naar het land van de rijzende zon, waar poëzie een grote rol speelt in rituelen. Ik deel een aantal schrijfopdrachten en geef tips voor extra inspiratiebronnen en hulpmiddelen die je kunt gebruiken in een les over Japanse dichtvormen.

Ansichtkaarten Japan
Een set die bestaat uit 10 verschillende ansichtkaarten met foto’s uit Japan plus bijpassende schrijfoefeningen. Op de voorkant van elke kaart staat een kleurenfoto, op de achterkant staat een Japans woord met de Nederlandse vertaling. € 13,95 inclusief verzending binnen Nederland.
Actie: Deelnemers aan de online Inspiratiebeurs ontvangen twee sets voor de prijs van één. Zo kun je de kaarten uitdelen in een les of versturen en een set voor jezelf houden.

Karen Meijs
Karen heeft in 2009 de opleiding tot docent creatief schrijven voltooid in Roermond. Het plezier in schrijven is een belangrijk element in haar lessen. Dol op herinneringen, reisverhalen en lesgeven op afstand.