Online masterclass

Instagrampoëzie: het combineren van woord en beeld

Instagramdichters hebben aan het begin van de 21e eeuw een enorme invloed op de verkoop van poëziebundels. Hoe komt dat? Wat kenmerkt Instagrampoëzie? Welke technieken, zowel wat betreft woord als beeld, zijn gebruikelijk in dit subgenre? En hoe komt het dat vooral jonge mensen via dit medium worden aangezet tot het lezen van gedichten?

In deze masterclass leer je van alles over Instagrampoëzie en de bekende dichters op Instagram. Je krijgt concrete handvatten aangereikt om Instapoëzie te schrijven en over deze nieuwe vorm te doceren.

De masterclass is geschikt voor zowel Instagramgebruikers als mensen zonder Instagramaccount.

Praktische informatie masterclass

  • Docent: Kila van der Starre
  • Voor wie: schrijfdocenten voor volwassenen, jongeren, kinderen; schrijvers die met groepen werken; schoolschrijvers; docenten basis- en voortgezet onderwijs
  • Datum en tijd: vrijdag 20 november 15:00 – 17:00 uur
  • Locatie: online via Zoom. Je ontvangt een link naar de online meeting
  • Prijs: € 55 incl. btw (€45,45 excl. btw)
Direct inschrijven

Over Kila van der Starre

Kila van der Starre is literatuurwetenschapper, poëziecriticus en poëziedocent. Aan de Universiteit Utrecht verdedigt ze begin 2021 haar proefschrift Poëzie buiten het boek. De circulatie en het gebruik van poëzie over straatpoëzie, gedichten op internet, radio, gebruiksvoorwerpen, lichamen (tattoos) en in rouwadvertenties.

In 2016 gaf ze samen met Jeroen Dera en Sarah Posman het boek Dichters van het nieuwe millennium uit, over Nederlandstalige poëzie in de 21e eeuw. In 2017 richtte ze de website Straatpoezie.nl op, waarop gedichten in de openbare ruimte van Nederland en Vlaanderen worden verzameld. In 2018 gaf ze samen met Babette Zijlstra het eerste poëzie-doe-boek in de reeks woorden temmen uit. Meer informatie: http://kilavanderstarre.com/

De foto van Kila is gemaakt door Joost Bataille
De afbeelding van het Instagedicht is van één van Kila’s lievelingsInstadichters: Vervlogen (Instanaam van Elianne van Elderen)

Direct inschrijven