Loesje.nl workshop

Leuk, los, Loesje!

Een masterclass speciaal voor schrijfdocenten met als thema: schrijven en lesgeven in schrijven.

Loesje is al jarenlang een boegbeeld van posters die je aan het denken zetten – over actualiteiten, misstanden, onbegrijpelijkheden: het leven zelf.
Een ‘echte Loesje’ schrijven is nog niet zo makkelijk. Maar het schrijfproces heeft veel te bieden: snelheid, heel veel eigen inbreng van de cursisten, een grote variëteit aan eindproducten. ‘Loesje schrijven’ vereist een bepaalde denkwijze. Loesje zegt daarover:

“Je kunt iets op honderd verschillende manieren zeggen. De kunst is om het zo te zeggen dat iedereen het hoort, mensen nieuwsgierig worden, reageren en zelfs mee gaan doen. Loesje maakt dus niet zomaar teksten. Ze maakt aansprekende teksten, verrassend, humoristisch, relativerend of strijdbaar.”

Het plezier in korte teksten maken is goed te gebruiken voor schrijfdocenten die schrijvers op gang willen brengen en leren veel te zeggen in weinig woorden.

Loesjeposters: korter dan haiku, inhoudelijker dan Shakespeare.

Praktische informatie masterclass

 • Specialisme: gebruik van Loesje-schrijftactiek bij alle soorten schrijfactiviteiten
 • DocentLoesje zelf
 • Dactylus Basisopleiding Docent Creatief Schrijven Eemhuis AmersfoortVoor wie: schrijfdocenten; leerkrachten en docenten in basis- en voortgezet onderwijs; schrijvers die met groepen werken zoals schoolschrijvers; begeleiders van levensverhalen en familieverhalen
 • Datum en tijd: 10 juni 2016 van 14 tot 16.30 uur (inloop vanaf 13.30)
 • Locatie: Eemhuis Amersfoort
 • Groepsgrootte: maximaal 24 personen
 • Prijs: € 88,- incl. btw (€ 72,72 excl. btw)

Direct inschrijven

Wat

Na een korte introductie gaan we in deze actieve workshop direct aan de slag. Je doet praktische oefeningen om de allerkortste teksten te kunnen inzetten bij schrijfworkshops en cursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Wat maakt een superkorte tekst supergeslaagd? Onder leiding van een Loesje-expert krijg je al doende de slag snel te pakken.

Loesje.nlVoor wie

Voor wie wat anders en wat meer zoekt om cursisten bij het schrijven op gang te brengen; voor wie de inspiratie snel wil inzetten voor een concreet doel:

 • docenten creatief schrijven; levensverhalen; familieverhalen; columns en blogs; korte verhalen; schrijven voor kinderen; dagboeken; biografisch schrijven
 • leerkrachten en docenten in basis- en voortgezet onderwijs
 • (school)schrijvers die met groepen werken in scholen en bibliotheken
 • docenten die bedrijfsworkshops en ‘in company’-trainingen geven

Resultaat

Deze masterclass maakt je een expert in het snelle werk, waarin je cursisten met weinig woorden veelzeggend kunnen zijn. Je vaardigheid in pakkende oneliners komt jou als docent van pas in je eigen PR. Loesje selecteert en redigeert enkele teksten uit de masterclass voor echte Loesje-posters. Die mogen de deelnemers op social media gebruiken, met de vermelding dat ze een Loesje-workshop hebben gevolgd.

Direct inschrijven