masterclass door twee auteurs van ‘Dansende Tongen’

Hoe schrijf je een geloofwaardige dialoog met conflict en subtekst? Hoe maak je je taal levendig en invoelbaar en sleep je je publiek direct mee in een situatie? Marjolijn van den Berg en Ninke Overbeek geven een masterclass bij hun schrijfhandboek ‘Dansende Tongen’. Hierin combineren zij hun expertise uit de theaterpraktijk met direct toepasbare schrijfopdrachten voor je lespraktijk.

Theaterteksten schrijven betekent: schrijven van situaties, gesproken taal en conflict. Oefenen met dit genre helpt je cursisten om hun taal actief te krijgen en een verhaal in beweging te brengen. De oefeningen zijn voor zowel beginnende als gevorderde cursisten geschikt.

 

Praktische informatie masterclass

  • Docenten: Marjolijn van den Berg en Ninke Overbeek
  • Voor wie: schrijfdocenten, [school]schrijvers-docenten en dramadocenten
  • Datum en tijd: zaterdag 10 februari 2018 van 13.00 – 16.00 uur; inloop vanaf  12.30 uur
  • Locatie: Het Eemhuis, op loopafstand van station Amersfoort Centraal (Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort)
  • Prijs: € 88 incl. btw (€ 72,72 excl. btw)
direct inschrijven

Docenten

Marjolijn van den Berg

Marjolijn van den Berg (1989) studeerde af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Ze is schrijver, docent en redacteur en schrijft zowel voor de creatieve als de zakelijke sector. Marjolijn schreef onder andere voor Lood Magazine, Tweetakt, De Kosmonaut en Stage Entertainment. Omdat ze vindt dat je nooit bent uitgeleerd, startte ze dit jaar met een master Education in Arts aan het Piet Zwart Instituut, waar ze onderzoek doet naar (creatief) schrijven binnen het beeldend kunstonderwijs.

Ninke Overbeek

Ninke Overbeek (1986) is schrijver en dramaturge. Ze studeerde theaterwetenschap en volgde de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Ook behaalde ze haar master Comparative Cultural Analysis aan de UvA. Ninke schreef theaterteksten voor onder andere Toneelgroep de Appel, de Kosmonaut, Het Bordewijkfestival, STET The English Theatre en Club Gewalt. Op dit moment werkt zij aan een monoloog voor het Vlaamse gezelschap Theater Courage. Ze gaf seminars schrijven bij de Onderzoekschool Literatuurwetenschap (UU) en de werkgroep Filosofie en Recht van de Universiteit Leiden. Ook geeft ze schrijflessen bij Theaterschool Rabarber. Ze doet onderzoek naar academische en creatieve schrijfprocessen voor het Lectoraat Performatieve Maakprocessen van de HKU.

direct inschrijven