Een masterclass van de meester in het portretteren van mensen in de familie en de directe omgeving. Over het interviewen van onbekende mensen en het schrijven van boeiende portretten. Over de zoektocht naar de schoonheid van het alledaagse leven.

Het eerste deel van de masterclass vertelt Van der Kwast over zijn eigen schrijverschap. Na de pauze ga je actief aan de slag met een schrijfopdracht, die je in je eigen lespraktijk kunt inpassen.

direct inschrijven

Praktische informatie

  • Specialisme: schrijven van en lesgeven in portretten in woorden
  • Docent: Ernest van der Kwast
  • Voor wie: (school)schrijvers die met groepen werken; begeleiders van levens- en familieverhalen; journalisten en tekstschrijvers; docenten in basis-, voortgezet en hoger onderwijs ;
  • Datum en tijd: vrijdag 24 september van 14:00 – 17:00 uur (13:45 inloop)
  • Locatie: Eemhuis, Eemplein 75 3812 EA Amersfoort. Op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Parkeergarage Eemplein.
  • Prijs: €88 incl. btw [€72,72 excl. btw]
    Werk je in de creatieve sector, als werknemer of freelancer, dan kun je een financiële bijdrage aanvragen bij het fonds Werktuig PPO voor professionele ontwikkeling, ook voor de cursussen en masterclasses van Dactylus. Het fonds financiert 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van €2.000 per jaar.  

Over Ernest van der Kwast

Ernest van der Kwast werd geboren in India en groeide op in Nederland. Behalve schrijver is hij ook presentator, talkshowhost en programmamaker. Met zijn autobiografische roman Mama Tandoori (2010) brak hij door bij het grote publiek. In het boek vertelt Van der Kwast op hilarische, soms slapstickachtige wijze het verhaal van zijn Indiase moeder. Toch schuilt er ook een grote tragiek in. Mama Tandoori werd een besteller in Nederland en Italië, met meer dan 100.000 verkochte exemplaren. Ook kwam er een theaterversie van het boek. In 2015 verscheen de roman De ijsmakers over een Italiaanse familie met een ijssalon in Nederland. De vertaalrechten werden aan acht landen verkocht en Van der Kwast won de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs met de roman. Dat Van der Kwast een begenadigd interviewer is, bewees hij met o.a. Het wonder dat niet omvalt, waarin zestig odes  aan onbekende Rotterdammers, zoals de straatdokter, de hondenfluisteraar en de stoffenkoningin [2016].

direct inschrijven