Online masterclass

Over het schrijven van poëzie n.a.v. een specifiek onderwerp of opdracht.

Niet alleen beroepsdichters (al dan niet Des Vaderlands) krijgen immers met verzoeken te maken; zodra uitlekt dat je gedichten schrijft weet de kennissen-, familie- en werkkring je wel te vinden. Hoe gaat dat in de praktijk? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat maakt of breekt een gelegenheidsgedicht? En wat kun je als docent allemaal leren van die tactieken, om in de praktijk mee aan de slag te gaan? Hoe begeleid je je cursisten van een jubilerende slager naar een geslaagd gedicht?

Praktische informatie

  • Docent: Ester Naomi Perquin
  • Voor wie: schrijfdocenten, schrijvers en dichters die met groepen werken
  • Locatie: online. Na bevestiging ontvang je een link naar de online bijeenkomst
  • Datum en tijd: vrijdag 23 april van 14 tot 17 uur
  • Prijs: € 88,- incl. btw (€72,72 excl. btw)
Direct inschrijven

Over Ester Naomi Perquin

Ester Naomi Perquin (1980) groeide op in Zeeland, woont al jaren in Rotterdam en werkte lange tijd als gevangenisbewaarder. In 2007 debuteerde ze bij uitgeverij G.A. van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok, waarna vier bundels volgden. De meest recente is Meervoudig afwezig (2017). Voor haar werk ontving ze onder meer de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, de J.C. Bloemprijs, de VSB Poëzieprijs en de Herman de Coninckprijs. In 2017 werd ze voor twee jaar benoemd tot Dichter des Vaderlands.
Naast dichter is Ester Naomi Perquin schrijfdocent en columnist voor De Groene Amsterdammer. Ze geeft met regelmaat workshops op maat en co-presenteert en programmeert de jaarlijkse Nacht van de Poëzie in Utrecht.

Foto: Sander Vermeer

Direct inschrijven