In het midden van economische crisis, klimaatcrisis, politieke instabiliteit, toenemende armoede, polarisatie et cetera pakken dichters vaak de pen op.  In deze masterclass gingen we op zoek naar het verontwaardigde gedicht, waar maken we ons druk om, wanneer komen we in verzet?  Wanneer pakken we onze pen om de barricade op te gaan? De masterclass sloten we af met een performance van de geschreven teksten, want ze moeten natuurlijk ook gehoord worden.

Over Babs Gons

Babs Gons is spoken word-artiest, schrijver en host. Ze debuteerde in mei 2021 met haar eerste dichtbundel Doe Het Toch Maar, die werd genomineerd door de Herman de Coninckprijs. In hetzelfde jaar schreef ze het Boekenweekgedicht en werd ze genomineerd voor de podium poëzieprijs De Johnny en won ze een Poëziester met een van haar gedichten.

Gons weet in haar geëngageerde teksten de vinger op pijnlijke plekken te leggen door de wereld te bevragen en de plooien van het leven te laten zien. Gedichten die recht het hart en het hoofd in gaan om daar rond te zingen. Of het nu gaat over vrouw-zijn, het slavernijverleden, afkomst, de liefde in al haar verscheidenheid, of de kwetsbare positie van de kunsten, al deze uiteenlopende thema’s zijn onder één lemma te brengen: Het Leven zelf, in al zijn kleuren en facetten.
Meer over Babs Gons

Foto: Angela Tellier