17 MC Ted van Lieshout Foto Ted van LieshoutOp het ooit-wil-ik-nog-eens-doen-lijstje van veel mensen staat het schrijven van het eigen levens- of familieverhaal. Hoe makkelijk of moeilijk is dat? Aan de hand van zijn eigen werk  (o.a. Mijn meneer en Schuldig kind) probeert Ted van Lieshout inzichtelijk te maken hoe de weg naar schrijven over jezelf of je familie langs struikelblokken, valkuilen en regelrechte ravijnen voert. Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag met schrijfoefeningen van Ted.

Praktische informatie masterclass

  • Docent: Ted van Lieshout
  • Voor wie: schrijfdocenten en begeleiders van het schrijven van levens- en familieverhalen
  • Datum en tijd: vrijdag 29 september 2017 van 14 tot 17 u; inloop vanaf  13.30 u
  • Locatie: Het Eemhuis, op loopafstand van station Amersfoort Centraal (Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort)
  • Prijs: € 88 incl. btw (€ 72,72 excl. btw)
Direct inschrijven

Docent

Ted van Lieshout is een zeer veelzijdige auteur: hij schrijft voor peuters en kleuters, maar ook voor volwassenen. Hij bezoekt alle klassen van welk soort onderwijs dan ook en is te boeken voor literaire avonden voor volwassenen.

Ted werd op 21 december 1955 geboren in Eindhoven. Hij is dichter, schrijver, beeldend kunstenaar en grafisch vormgever. In 2009 ontving hij de staatsprijs voor jeugdliteratuur, de Theo Thijssen-prijs, die eens in de drie jaar wordt uitgereikt. Daarnaast kreeg hij onder meer de Duitse Jeugdliteratuurprijs en de Zilveren Zoen voor zijn jongerenroman Gebr., de Gouden Griffel voor zijn dichtbundel Begin een torentje van niks en de Nienke van Hichtum-prijs voor Zeer kleine liefde. Ter gelegenheid van zijn vijfentwintigjarig dichterschap verschenen in 2009 zijn verzamelde gedichten onder de titel Hou van mij in een anderhalve kilo zwaar boek, goed voor talloze Zilveren Griffels.

Ted is de laatste jaren vooral bekend van zijn prentenboekenserie over de kleuter Boer Boris, een serie die hij samen met Philip Hopman maakt. Philip en Ted treden vaak samen op, maar verzorgen ook in hun eentje optredens over Boer Boris.

In 2012 verscheen Van Lieshouts eerste roman voor volwassenen, Mijn meneer, in 2017 gevolgd door het veelgeprezen Schuldig kind.

Gedurende meer dan twintig jaar schreef Van Lieshout voor televisieprogramma’s als Sesamstraat en Het Klokhuis; tegenwoordig geeft hij lezingen over uiteenlopende onderwerpen, zoals kinderen & kunst, poëzie en leesbevordering.

Ted van Lieshout woont in Amsterdam.

Fotograaf: Ted van Lieshout

direct inschrijven