Een middag over schrijven met een hoofd vol tegenstemmen en een hart vol diep verlangen.

Annet Schaap – auteur van Lampje:

“Na de kunstacademie en een tijdje gewerkt te hebben als illustratrice, ontdekte ik dat ik eigenlijk het allerliefste schrijfster wilde worden. Ik schreef me in bij schrijversvakschool ’t Colofon, studeerde daar vier jaar, schreef stukken voor het jeugdtheater en een kinderopera, maar struikelde na een paar jaar zo hard over mijn eigen donkere gedachten en twijfels dat het schrijven steeds minder lukte, en ten slotte helemaal niet meer.

Vijftien jaar duurde dat.

Ik bleef illustreren, dat lukte wel, en tekende bij veel succesvolle en geliefde kinderboekenschrijvers zoals Francine Oomen, Jacques Vriens en Janneke Schotveld.

Dat ik eigenlijk zelf schrijver wilde worden had ik uit mijn hoofd gezet.

Totdat ik in 2015, op reis door Amerika, een grijze vuurtoren zag op een klein schiereiland en opeens zomaar wist: daar ga ik een boek over schrijven. 

Dat boek werd Lampje (Querido 2017) en het schrijven ervan maakte me ontzettend gelukkig. Het boek werd ook bijzonder goed ontvangen, won vier prijzen, werd verkocht aan 11 landen en wordt bewerkt voor televisie en theater.

De kwetsbaarheid van schrijven waarover je het echt graag wilt hebben en hoe je eigen hoofd je daarbij tegenhoudt, daar wil ik het op die middag in september graag over hebben.

Over wat die tegenstemmen zijn, waar ze vandaan komen en wat voor goeds ze misschien ook voor je kunnen betekenen, over moedig, standvastig en ruim zijn, over het in de war brengen van je eigen praktische kruideniershoofd, over een klein beginnetje maken van misschien iets heel geweldigs. Wees welkom!”

Krijg je de melding dat je niet meer kunt inschrijven? Mail naar info@dactylus.info, dan krijg je bericht wanneer je je weer kunt aanmelden.

Direct inschrijven

Praktische informatie masterclass

  • Voor wie: docenten creatief schrijven, kinderverhalen, (school)schrijvers, (jeugdboek)schrijvers die met groepen werken
  • Datum en tijd: vrijdag 27 sept 14:00 – 17:00 uur (inloop 13:30 uur)
  • Locatie: Het Eemhuis, Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort. Op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Parkeergarage Eemplein.
  • Prijs: € 88 incl. btw (€ 72,72 excl. btw). Bij de bevestiging ontvang je een kortingscode voor deelname aan de ochtend-masterclass ‘De schrijfdocent als ondernemer’ van Maaike van Steenis. De tweede masterclass kost dan € 66 incl. btw (54,55 excl. btw) in plaats van € 88.
Direct inschrijven