Simon van der Geest: Schrijven met de Klassieken

Masterclass  over het gebruik van klassieke verhalen in toneel, verhalen en gedichten.

Praktische informatie masterclass

  • Docent: Simon van der Geest
  • Voor wie: schrijfdocenten en begeleiders van het schrijven van fictie of non-fictie
  • Datum en tijd: vrijdag 30 oktober 2015 van 14 tot 17 u; inloop vanaf 13.30  u
  • NB, Locatie gewijzigd!! Nu in: het Eemhuis; Eemplein 75, Amersfoort. Zie: Googlemaps (Ca. 10 minuten lopen vanaf NS Station Amersfoort; Parkeren kan in de parkeergarage Eemplein onder het Eemhuis.)
  • Groepsgrootte: minimaal 20 en maximaal 30 personen
  • Prijs: € 55 incl. btw (€  45,46 excl. btw)
Direct inschrijven

Masterclass voor schrijfdocenten en docenten in het basis- en voortgezet onderwijs over het schrijven van verhalen, gedichten en toneel geïnspireerd op klassieke verhalen.

Geest Dissus Griffel DactylusSimon van der Geest (1978) is schrijver, dichter en theaterdocent. Hij volgde de opleiding docent drama aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Vanwege zijn liefde voor het schrijven van toneelstukken volgde hij aansluitend de toneelschrijfopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Hij debuteerde als kinderboekenschrijver in 2009 met Geel gras, over de 11-jarige Fieke die alleen wordt achtergelaten op een camping in Frankrijk.
Dissus uit 2010 is zijn tweede boek. Hierin vermengt hij het verhaal van de held Odysseus met zijn eigen jeugd in een klein dorp. Voor Dissus kreeg Simon in 2011 de Gouden Griffel en voor Spinder (2013) ontving hij een tweede Gouden Griffel én de Jan Wolkersprijs.
Uit het Griffeljuryrapport over Dissus:

Wie Dissus leest, danst op het ritme van de taal. Dissus is een prachtig gelaagd verhaal, met rake gevoelens en virtuoze taal. Een klassiek verhaal in een gedurfd nieuw jasje van goede snit.

Van der Geest schrijft ook gedichten en toneelstukken en geeft theater- en toneelschrijfles aan kinderen en jongeren. In 2015 schrijft hij het kinderboekenweekgeschenk. Ten tijde van zijn masterclass hebben we dat dus al in ons bezit! www.simonvandergeest.nl

(c) foto Simon van der Geest: Chris van Houts

Direct inschrijven