Kathy Mathys: Schrijven met Smaak

Hoe schrijf je over smaken en geuren? Hoe kun je een verhaal levendiger maken dankzij zintuiglijke beschrijvingen? Waarom zitten personages in boeken en films zo vaak te tafelen? Hoe maak je personages sterker door hun zintuiglijke leven te verkennen?
In deze masterclass staat alles in het teken van het zintuiglijk schrijven; er is met name aandacht voor de taal van smaken en geuren.

Extra inspiratie voor december: net op tijd om het feestmaal van je zintuiglijke indrukken in dé eetmaand-bij-uitstek ook literair te kunnen inzetten!

Praktische informatie masterclass

  • Docent: Kathy Mathys
  • Voor wie: schrijfdocenten en begeleiders van het schrijven van fictie of non-fictie
  • Datum en tijd: vrijdag 11 december 2015 van 14 tot 17 u; inloop vanaf  13.30 u
  • Locatie: Het Eemhuis, op loopafstand van het station Amersfoort Centraal (Eemplein 71-77, 3812 EA Amersfoort)
  • Groepsgrootte: minimaal 20 en maximaal 30 personen
  • Prijs: € 55 incl. btw (€ 45,46 excl. btw)
Direct inschrijven

Mathys Smaak Dactylus masterclassKathy Mathys, schrijver van Smaak. Een bitterzoete verkenning (2015, De Bezige Bij), vertelt over haar fascinatie voor zintuiglijk taalgebruik, over haar zoektocht naar de taal van smaken en geuren en over de workshops en cursussen die ze gaf rond schrijven over eten en geuren.
Deelnemers aan deze masterclass krijgen prikkelende voorbeelden en inspirerende oefeningen die ze meteen kunnen gebruiken in hun eigen lessen.

Over ‘Smaak. Een bitterzoete verkenning’:

Besnuffel dit boek, lik eraan, knabbel aan de bladzijden en proef de woorden: dit is zinderend leesvoer voor de zintuigen.– Bart Van Loo

Kathy Mathys is literair journalist, schrijver en schrijfdocent. Zij studeerde Germaanse talen aan de Universiteit Gent. In april 2015 verscheen haar eerste boek Smaak. Een bitterzoete verkenning.
Beluister hier een interview met Kathy over Smaak op Radio 1 (Nieuwsshow, 2-5-2015).

Kathy schrijft al twaalf jaar over Engelstalige literatuur voor de bijlage van de Belgische krant De standaard. Zij zetelde in de jury’s van de AKO Literatuurprijs, De Gouden Uil en de ANV Debutantenprijs. Ze is vaste medewerker van Schrijven Magazine en Snoecks. Daarnaast schrijft zij over eten: eerst voor de Belgische krant De Tijd en daarna werd ze vaste medewerker van het Nederlandse Bouillon Magazine.

Kathy volgde de opleiding tot docent creatief schrijven (DOCS), is docent aan De Schrijversacademie en geeft losse workshops en cursussen. Samen met schrijver Corien Botman ontwikkelde ze de cursus ‘Schrijven over eten’.

(c) foto Kathy Mathys: Koen Broos

Direct inschrijven