Masterclass door Daan Windhorst
Geannuleerd! Vrijdag 17 maart 2017

Deze masterclass is geannuleerd wegens te weinig aanmeldingen. Heb je alsnog belangstelling, stuur een e-mail naar info@dactylus.info. Dan organiseren we de masterclass wellicht op een andere datum.

Wat is satire? Hoe schrijf je het? Is alles wat grappig is satire? En is satire altijd grappig? Daan Windhorst weet het ook niet precies, maar aangezien we hier toch met elkaar zitten, gaan we het uitzoeken. We behandelen uitvergroten, serieuze grappen, engagement en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de satireschrijver. En hij geeft een paar toffe schrijfopdrachten, waarmee je in je eigen lespraktijk mee aan de slag kunt.

Een interview met Daan is als het toetjesbuffet op een rijkeluisbruiloft. Je wilt het allemaal proeven en je weet niet waar je moet beginnen. (CJP-blog)

Praktische informatie masterclass

  • Docent: Daan Windhorst
  • Voor wie: schrijfdocenten en begeleiders van het schrijven van fictie of non-fictie
  • Datum en tijd: vrijdag 17 maart van 14 tot 17 u; inloop vanaf  13.30 u
  • Locatie: Het Eemhuis, op loopafstand van station Amersfoort Centraal (Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort)
  • Prijs: € 88 incl. btw (€ 72,72 excl. btw)

Daan dankt zijn baan bij De Correspondent aan een 1-aprilgrap die hij met het medium uithaalde.

Daan Windhorst (1990) schrijft satire voor De Correspondent en theatercollectief de Orde van de Dag. Daarnaast schrijft hij voor film, theater (o.a. Het Zuidelijk Toneel en Oostpool) en televisie (De Fractie, Missie Aarde, Suspicious Minds). Hij werkt vaak samen met filmmaker Ivo van Aart en twittert als @douchegordijn. In augustus 2016 verscheen zijn verhalenbundel GifjesSpoilers voor de toekomst, een verzameling satirische verhalen.
Daan studeerde in 2012 af van de schrijfopleiding aan de HKU. Daar kreeg hij les in het schrijven van toneel en film van docenten als Don Duyns, Jos Thie, Thomas Verbogt en Rob de Graaf.
Meer over Daan Windhorst: http://douchegordijn.net/

Direct inschrijven