Miriam Janssen: De cursus voorbij

Werken met gevorderde schrijvers

Praktische informatie cursus

  • Eemhuis Amersfoort; Scholen in de Kunst; locatie Basisopleiding Docent Creatief SchrijvenDocent: Miriam Janssen
  • Voor wie: ervaren schrijfdocenten en begeleiders van schrijfgroepen
  • Duur: 2015; data en tijd volgen
  • Datum en tijd: 2015; data en tijd volgen
  • Locatie: Het Eemhuis, Amersfoort; op loopafstand van het station
  • Groepsgrootte: maximaal 14 personen
  • Prijs: wordt nader bekend gemaakt
Direct inschrijven

Miriam JanssenWat nog te bieden aan die cursist die zich elke keer weer aanmeldt? Hoe zorg je dat in een groep schrijvers die elkaar al een tijd kent, de feedback fris blijft en opbouwend? Hoe geef je mensen een scherpere kijk op hun teksten én inzicht in hun eigen schrijfproces?
Deze en veel meer vragen komen voorbij in deze nascholing.

Miriam Janssen heeft al heel wat cursisten voorbij en terug zien komen. Zij heeft zich in bochten gewrongen om steeds nieuwe schrijfoefeningen te verzinnen – maar ontdekte dat daar de crux niet zit.
Zij begeleidt sinds 2000  ‘schrijverswerkplaatsen voor gevorderden’, en vanaf 2007 schrijfretraites voor mensen die aan een groter project willen werken. Schrijvers die misschien ‘de cursus voorbij’ zijn, maar die nog wel inspiratie, begeleiding en verdieping zoeken.

In deze training onderzoek je welke didactische en creatieve middelen je kunt inzetten bij gevorderden. Als deelnemer zul je in de cursus ook zelf schrijven, om zo het effect van verschillende aanpakken te ervaren. Tussen de bijeenkomsten zit een maand tijd om een en ander in je eigen praktijk uit te proberen.

Miriam Janssen (1951) is onderwijspsycholoog, schrijfster en schrijfdocent, bevoegd sinds 1997. Vooral in Twente begeleidt zij mensen van 8 tot 88 jaar bij het schrijven van zakelijke teksten, gedichten en verhalen – in cursusverband en individueel.
Haar specialisaties zijn o.a. werken met kinderen en kadertraining leerkrachten; autobiografisch schrijven, poëzie en werken met gevorderden.
Miriam heeft drie dichtbundels op haar naam staan, een schets van de laatste jaren van haar moeder, en  artikelen over het schrijversvak. Momenteel werkt zij aan een kinderboek.

Direct inschrijven