Heeft een schrijver meer nodig dan de verbeelding, een laptop en Internet? Schrijven en tegelijk vakantie vieren op een verleidelijke locatie lijkt een ideale combinatie. Wat kan een verblijf in een oude pastorie, een dorpsstationnetje in Frankrijk, een Waddeneiland, een Toscaans landgoed of een voormalige geitenstal in Griekenland je opleveren?
Een tweedaagse cursus over de meerwaarde van schrijven op plaatsen buitenshuis. Welke mogelijkheden biedt een locatie en welke inspiratiebronnen? Hoe zet je die in bij schrijfreizen? Welke schrijfopdrachten verbind je daaraan? Hoe werf je deelnemers en organiseer je de reis praktisch?

“Schrijven op locatie is het toeval toelaten

Inhoud van de tweedaagse cursus De Schrijfreis

Cursusdag 1:
• doelen en typen schrijfreizen;
• de drie pijlers van schrijven op locatie: álle zintuigen activeren; toeval toelaten en de plek als springplank naar je geheugen;
• uitwisseling van ervaringen van Margriet en deelnemers met schrijfreizen in binnen- en buitenland;
• praktische zaken: comfort verblijf; balans cursustijd – vrije tijd; kosten; werving enz.
• aan de hand van praktische [schrijf]oefeningen maak je een eerste opzet voor een schrijfreis voor je eigen aanbod.
Op cursusdag 2 bespreken we de opzet van de schrijfreis die de deelnemers in de tussentijd ontwierpen en maak je je schrijfreis klaar om aan te bieden.

Direct aanmelden

Praktische informatie cursus

Voor wie: ieder die schrijfreizen organiseert of daarmee wil beginnen: docenten creatief schrijven, levens- en familieverhalen, schrijvers en journalisten
Datum en tijd: zaterdag 8 februari en 7 maart 10:00 – 16:00 uur
Locatie: Het Eemhuis, Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort. Op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Parkeergarage Eemplein.
Prijs: € 229 incl. btw (€189,26 excl. btw)

Over Margriet van Bebber

Margriet van Bebber is dichter-schrijver en schrijfdocent. Of zij nu zelf schrijft of lesgeeft: haar hart ligt bij schrijven op locatie. In 2014 verbleef zij op uitnodiging een maand in een writer’s residence bij een UNESCO biosfeerreservaat in Finland. In samenwerking met collega-docenten of solo organiseert zij schrijfwandelingen, -weekends en -weken in Nederland [o.a. Delft; Walcheren; Utrechtse Heuvelrug, Eemland; Texel] en overal op de wereld [o.a. Spanje; Suriname; Frankrijk, Finland; Lapland; IJsland]. Meer over Margriet en het Schrijfbedrijf.

Direct aanmelden