Van de zes genomineerden is schrijver en Dactylusdocent Benny Lindelauf uitgeroepen tot winnaar van de Halewijnprijs 2016. De literatuurprijs van de stad Roermond wordt dit jaar voor de 30ste maal uitgereikt. Eerder werd de prijs gewonnen door o.a. Tommy Wieringa, Arthur Japin en Esther Gerritsen.

De Reinaerttrofee 2016 voor Beste Boek namens de jongeren van Roermond gaat ook naar Benny Lindelauf voor zijn boek Hoe Tortot zijn vissenhart verloor.

Met datzelfde boek is Benny Lindelauf samen met tekenaar Ludwig Volbeda genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2017. De jury nomineerde zes titels en koos voor boeken met een universele en tijdloze waarde, waarin tekst en beeld elkaar op bijzondere wijze versterken. Welke van deze zes boeken bekroond wordt met de 30e Woutertje Pieterse Prijs, wordt op zaterdag 8 april bekendgemaakt tijdens de uitreiking in De Brakke Grond in Amsterdam.

In Italië is Benny genomineerd voor de shortlist van de prestigieuze Premio di Strega 2017. Nove braccia spalancate, de vertaling van Negen open armen doet mee in de categorie 11+ . De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Kinderboekenbeurs van Bologna begin april.