Wie is er bang voor Open AI? Met die vraag begon Bob van Duuren van uitgeverij Van Duuren de masterclass Fictie Schrijven met ChatGPT. Bob vertelde hoe Open AI/ChatGPT/Bard/Gemini werkt en wat je ermee kunt. Hij besteedde ook aandacht aan de gevaren en nadelen die er aan deze kunstmatige intelligente hulpmiddelen kleven. Vooringenomenheid, plagiaat, verzinsels. Het kwam allemaal langs.

Na de pauze zette Peter van der Graaf de deelnemers aan het werk met praktische opdrachten. Maak samen met ChatGPT een cursus sonnetten schrijven. Verzin opdrachten voor deze cursus. Maak een publiciteitsplan en een persbericht. Dat en nog veel meer werd aan Open AI voorgelegd. En met het grootste gemak leverde AI de antwoorden. Was het allemaal topkwaliteit? Nou nee, maar een goeie kickstarter is het zeker. En, eerlijk is eerlijk, veel was ook gewoon goed. Wie weet wordt ChatGPT wel je nieuwe maatje bij het maken van lessen en cursussen…

Kijk ook gelijk even naar de Masterclass op 8 maart. Dan vertelt Thomas Verbogt je alles over het ‘bouwen’ van een cursus Korte Verhalen.