Een nieuwe wereld scheppen. Zelfs als je autobiografisch of realistisch schrijft, heb je verbeelding nodig. Je moet een verhaal, gebeurtenissen, personages, huizen met beelden in woorden tot leven weten te brengen. Zolang je verhaal zich in het recente verleden of in het heden afspeelt, heb je houvast aan je eigen ervaringen, waarnemingen, aan foto’s en kun je makkelijk research doen.
Maar wat als je verhaal zich in een verre toekomst of op een andere planeet zich afspeelt? Hoe breng je die wereld en die tijd tot leven zonder dat je alles steeds uitlegt? Hoeveel moet je met de lezer rekening houden, of moet je dat juist helemaal niet? Hoe krijg je je fantasie op gang? Wat zijn de knoppen waaraan je kunt draaien om een nieuwe wereld te scheppen?

Een middag vol uitleg, voorbeelden en korte schrijfoefeningen om je los te weken van het hier en nu. Oefening in de verbeelding van de toekomst kan jou en je cursisten helpen bij de rol van de verbeelding in al je literaire schrijven, ook als zich dat in het heden afspeelt.

Lees meer en schrijf direct in.