Een masterclass over online schrijfles geven

Deze masterclass ging over online schrijfles geven. Na corona is dat niet meer weg te denken uit het schrijflandschap. Soms als een aanvulling op of vervanging van live lessen, steeds vaker is het een zelfstandige manier om cursisten te leren schrijven. Maar is online lesgeven hetzelfde als een les in een zaaltje? Wat heb je nodig om te beginnen met je online lessen? Wat zijn de kansen en beperkingen? Hoe werk je aan het groepsgevoel? Wat zijn handige digitale tools en welke platforms gebruik je voor je lessen? En wat zijn de mogelijkheden om hybride (online/offline) les te geven? Het kwam allemaal aanbod in de masterclass Online schrijfles geven.

Deelnemers gingen in deze masterclass ook zelf online aan de slag vanuit het Eemhuis in Amersfoort.

Over Peter van der Graaf

Peter van der Graaf is dichter, schrijfdocent en communicatieadviseur. Sinds 1 juli 2023 is hij de directeur van Dactylus en vorig jaar richtte hij Schrijf.online op – het platform voor online schrijfcursussen. Hij debuteerde in 2019 met de dichtbundel Daarzegger.
Als schrijfdocent was hij aangesloten bij het Schrijfcollectief Schrijven & Schrappen in Bergen op Zoom en jarenlang gaf hij schrijfcursussen bij centrum voor de kunsten Nieuwe Veste in Breda. Hij is een van de drie schrijfdocenten aan het Opleidingsjaar Literair Schrijven (voorheen Basisjaar Literair Schrijven) van Creatief Schrijven in Antwerpen.