Dactylus opent het nieuwe cursusjaar op 21 september aanstaande met de masterclass Zolang je maar geen loflied schrijft. Deze masterclass over stadsdichten wordt gegeven door de Utrechtse dichter Ingmar Heytze. Je leert hoe je met cursisten een goed stadsgedicht kunt opzetten en je oefent in het schrijven van een stadsgedicht in de openbare ruimte. Daarnaast vertelt Heytze over zijn ervaringen over dichten in opdracht en toch autonoom werk kunnen maken. Over deadlines en verschillende doelgroepen.

Op 23 november geeft Henk Blanken de masterclass Zit er een verhaal in?over het schrijven van non-fictie en verhalende journalistiek. Blanken vertelt o.a. waarom het ene idee beter voor een verhaal is dan het andere. Hij laat zien wat een waargebeurd verhaal tot een page turner maakt en wanneer er een goed verhaal in een idee zit.

Wie Dactylus kent weet dat deelnemers van masterclasses altijd direct met de opgedane theorie aan de slag gaan. Ingmar Heytze en Henk Blanken zullen je tijdens hun masterclass begeleiden.

De masterclasses worden gehouden in Amersfoort. Let op: er zijn altijd maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in.