Maartje Wortel zal vertellen over haar eigen schrijverschap en de kunst van het korte verhaal. Aan de hand van bekende en minder bekende korteverhalenschrijvers – geeft ze schrijfopdrachten die handvatten bieden om korte verhalen in je eigen lespraktijk toe te passen, zoals de bouw van het personage; waar is spanning nodig en waar niet; opbouw van het verhaal en stijl. De resultaten worden met elkaar gedeeld en besproken.

Praktische informatie masterclass

  • Voor wie: docenten creatief schrijven; schrijvers en iedereen die schrijfworkshops en – cursussen geeft; docenten Nederlands
  • Datum en tijd: vrijdag 31 maart 2023, 14:00 – 17:00 uur (inloop 13:45 uur)
  • Locatie: Het Eemhuis, Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort. Op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Parkeergarage Eemplein.
  • Prijs: € 88 incl. btw (€ 72,72 excl. btw)
  • Vergeet niet een aanvraag te doen voor een bijdrage van 1/3 van de kosten voor deze masterclass bij Werktuig PPO.

Over Maartje Wortel

Maartje Wortel (1982) werd geboren in Eemnes. Ze werd van de School voor Journalistiek gestuurd omdat ze te veel verzon. Ze volgde de opleiding Beeld & Taal aan de Rietveld Academie in Amsterdam, publiceerde verhalen in diverse literaire tijdschriften en schreef columns voor NRC Handelsblad. De Volkskrant riep haar in 2014 uit als dé literaire belofte en roemde haar ‘droogkomische originele vertelstem die meer weglaat dan vertelt’.  Inmiddels is ze als schrijver uitgegroeid tot een van de kenmerkendste van haar generatie.
Met haar debuut, de verhalenbundel Dit is jouw huis (2010) sleepte ze meteen de tweejaarlijkse Anton Wachterprijs voor het beste debuut in de wacht.
Haar romans Half mens en IJstijd werden beide genomineerd voor diverse literaire prijzen; Half mens werd bekroond met de BNG Literatuurprijs. In 2019 verscheen de roman Dennie is een star.

Foto: Joost Joossen