4A TON ROZEMAN – KORTE VERHALEN SCHRIJVEN

In de workshop Hoe houden we het kort? inventariseren we de criteria die je met je studenten kunt bespreken om hun verhaal kort te houden. Ook kijken we naar welke typen korte verhalen er zijn en welke daarvan het beste past in een korte schrijfcursus.

Handboek Korte Verhalen Schrijven

HP/DeTijd schreef over dit handboek: ‘Korte verhalen schrijven zou je als een handzaam cursusboek kunnen beschouwen. Het resultaat van jarenlang schrijven, lesgeven en korte verhalen onder het vergrootglas leggen. (…) Rozeman legt de theorie achter het schrijven helder uit, in simpele zinnen, met krachtige eenvoudige beelden. Door de vele voorbeelden laat hij je niet alleen met een nieuwe blik kijken naar het schrijfproces, maar ook naar het werk van auteurs die hem inspireren. Er zijn ook twee – perfecte – korte verhalen van de docent/schrijver zelf opgenomen.’
E-boek €10, pocket €15

Ton Rozeman, schrijver en schrijfcoach. Publiceerde enkele goed ontvangen verhalenbundels. Coacht sinds zo’n twee decennia schrijvers en schrijfdocenten, momenteel bij ArtEZ en de Schrijversvakschool.

 

 


4B
MARIANNNE PANNEMAN – SCHRIJF JE LOOPBAAN

Mijn boek ‘Schrijf je Loopbaan’ bevat een schrijfroute waarmee lezers in eigen tempo al schrijvend onderzoeken wat hun dromen en verlangens zijn, wat hen tegenhoudt en welke kant ze op willen. Het boek is ook bedoeld voor coaches en andere begeleiders die de schrijfopdrachten kunnen inzetten in de begeleiding van cliënten.

In de workshop Schrijf je Loopbaan maak je kennis met de inzichtgevende werking van schrijven aan de hand van speelse, inspirerende schrijfopdrachten. De aanpak is erop gericht je zoveel mogelijk úit je hoofd te halen en naar je hart te brengen. Dus niet lang nadenken, maar intuïtief, reflectief en associatief schrijven en je laten verrassen door je eigen inzichten en wijsheid.

  • boek Schrijf je Loopbaan €16,50
  • cursus Schrijf je Loopbaan© – 10% korting (€202,50 i.p.v. €225 incl. btw)
  • training voor coaches, de Schrijf je Loopbaan-Trainer© – 10% korting (€626 i.p.v. €695,75 incl. btw)

Marianne Panneman biedt vanuit haar praktijk Loopbaancreatie creatieve (schrijf)coaching bij werk- en levensvragen. Zij ontwikkelde o.a. de cursus ‘Schrijf je Loopbaan©’, voor mensen met loopbaanvragen, en de Schrijf je Loopbaan-Trainer©, een 3-daagse training voor coaches en begeleiders die je toerust om zelf de cursus Schrijf je Loopbaan te geven. Marianne is auteur van het boek Schrijf je Loopbaan (2018 s2Uitgevers).