Rijm en ritme van de lichte verskunst

Na vier onderwijsjaren besloot Ivo de Wijs te gaan leven van pen en stem. Hij is al enige tijd met pensioen, maar schrijft nog steeds. Ivo zal vertellen van zijn ervaringen als tekstdichter en publicist en getuigen van zijn liefde voor het vormvaste vers. Ook zal hij aandacht besteden aan zijn grote voorbeelden, aan handboeken, opdrachtgevers en geldkwesties. Hij hoopt dat zijn cursisten het aandurven een vrolijk vers te maken en zal zich samen met hen buigen over de resultaten. Rondvraag. Sluiting. Wordt leerzaam en leuk.

direct inschrijven

Praktische informatie masterclass

  • Voor wie: docenten creatief schrijven, schrijvers en iedereen die schrijfworkshops en – cursussen geeft
  • Datum en tijd: vrijdag 23 juni 2023, 13:30 – 16:30 uur (inloop 13:15 uur)
  • Locatie: Het Eemhuis, Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort. Op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Parkeergarage Eemplein.
  • Prijs: € 88 incl. btw (€ 72,72 excl. btw)
  • Vergeet niet een aanvraag te doen voor een bijdrage van 1/3 van de kosten voor deze masterclass bij Werktuig PPO.

Over Ivo de Wijs

Ivo de Wijs (Tilburg, 1945) studeerde Nederlands, was vier jaar leraar en 10 jaar lid van het Kabaret Ivo de Wijs. In 1980 vestigde hij zich als tekstdichter en presentator. 20 jaar presenteerde hij het radioprogramma Vroege Vogels. Hij schreef 1000 liedteksten, 30 kinderboeken en ontelbare verzen. Voor het theater maakte en bewerkte hij musicals voor kinderen en grote mensen: van Nijntje tot Irma la Douce en van Pippi Langkous tot De Jantjes. Samen met Robert Long werkte hij mee aan Kinderen voor kinderen en aan De Gekkin van de Gracht, een one-woman-musical van Jasperina de Jong.
http://www.ivodewijs.nl/

Foto: Olivier Middendorp

direct inschrijven