Een masterclass over online schrijfles geven

Deze masterclass gaat over online schrijfles geven. Na corona is dat niet meer weg te denken uit het schrijflandschap. Soms als een aanvulling op of vervanging van live lessen, steeds vaker is het een zelfstandige manier om cursisten te leren schrijven. Maar is online lesgeven hetzelfde als een les in een zaaltje? Wat heb je nodig om te beginnen met je online lessen? Wat zijn de kansen en beperkingen? Hoe werk je aan het groepsgevoel? Wat zijn handige digitale tools en welke platforms gebruik je voor je lessen? En wat zijn de mogelijkheden om hybride (online/offline) les te geven? Het komt allemaal aanbod in de masterclass Online schrijfles geven.

Je gaat in deze masterclass ook zelf online aan de slag vanuit het Eemhuis in Amersfoort. Neem dus vooral je laptop mee.

direct inschrijven

Praktische informatie masterclass

  • Voor wie: docenten creatief schrijven, schrijvers en iedereen die schrijfworkshops en – cursussen geeft
  • Datum en tijd: vrijdag 27 oktober 2023, 14:00 – 17:00 uur (inloop 13:30 uur)
  • Locatie: Het Eemhuis, Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort. Op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Parkeergarage Eemplein.
  • Prijs: € 88 incl. btw (€ 72,72 excl. btw)
  • Vergeet niet een aanvraag te doen voor een bijdrage van 1/3 van de kosten voor deze masterclass bij Werktuig PPO.

Over Peter van der Graaf

Peter van der Graaf is dichter, schrijfdocent en communicatieadviseur. Sinds 1 juli 2023 is hij de directeur van Dactylus en vorig jaar richtte hij Schrijf.online op – het platform voor online schrijfcursussen. Hij debuteerde in 2019 met de dichtbundel Daarzegger. Als schrijfdocent was hij aangesloten bij het Schrijfcollectief Schrijven & Schrappen in Bergen op Zoom en jarenlang gaf hij schrijfcursussen bij centrum voor de kunsten Nieuwe Veste in Breda. Hij is een van de drie schrijfdocenten aan het Opleidingsjaar Literair Schrijven (voorheen Basisjaar Literair Schrijven) van Creatief Schrijven in Antwerpen.

direct inschrijven