In het midden van economische crisis, klimaatcrisis, politieke instabiliteit, toenemende armoede, polarisatie et cetera pakken dichters vaak de pen op.  In deze masterclass gaan we op zoek naar het verontwaardigde gedicht, waar maken we ons druk om, wanneer komen we in verzet?  Wanneer pakken we onze pen om de barricade op te gaan? De masterclass sluiten we af met een performance van de geschreven teksten, want ze moeten natuurlijk ook gehoord worden.

direct inschrijven

Praktische informatie masterclass

  • Voor wie: docenten creatief schrijven, schrijvers en iedereen die schrijfworkshops en – cursussen geeft
  • Datum en tijd: vrijdag 12 mei 2023, 13:30 – 16:30 uur (inloop 13:15 uur)
  • Locatie: Het Eemhuis, Eemplein 75, 3812 EA Amersfoort. Op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Parkeergarage Eemplein.
  • Prijs: € 88 incl. btw (€ 72,72 excl. btw)
  • Vergeet niet een aanvraag te doen voor een bijdrage van 1/3 van de kosten voor deze masterclass bij Werktuig PPO.

Over Babs Gons

Babs Gons is spoken word-artiest, schrijver en host. Ze debuteerde in mei 2021 met haar eerste dichtbundel Doe Het Toch Maar, die werd genomineerd door de Herman de Coninckprijs. In hetzelfde jaar schreef ze het Boekenweekgedicht en werd ze genomineerd voor de podium poëzieprijs De Johnny en won ze een Poëziester met een van haar gedichten.

Gons weet in haar geëngageerde teksten de vinger op pijnlijke plekken te leggen door de wereld te bevragen en de plooien van het leven te laten zien. Gedichten die recht het hart en het hoofd in gaan om daar rond te zingen. Of het nu gaat over vrouw-zijn, het slavernijverleden, afkomst, de liefde in al haar verscheidenheid, of de kwetsbare positie van de kunsten, al deze uiteenlopende thema’s zijn onder één lemma te brengen: Het Leven zelf, in al zijn kleuren en facetten.
Meer over Babs Gons

Foto: Angela Tellier

direct inschrijven